Schapendoes

Racen

Schapendoes er navnet på denne gamle hollandske hyrdehunderace, som er opdrættet i Danmark siden 1989. Schapendoes betyder oversat 'fårepuddelhund'.

Schapendoes er en letbygget adræt hund med en skulderhøjde på 40-50 cm. Pelsen er ca 7-10 cm lang og bølget. Alle farver er tilladt, men ensfarvede eller brogede hunde i sort og grå foretrækkes.

Pelsplejen er ikke vanskelig. Den voksne hund skal børstes/strigles grundigt hver anden uge, mens det for hvalpe og unghunde er nødvendigt minimum én gang ugentligt. En schapendoes skal hverken klippes eller trimmes.

Schapendoes er en intelligent, venlig, legelysten og livlig familiehund. Den er vagtsom, men aldrig bidsk, og den er meget børnevenlig og nysgerrigt imødekommende overfor andre hunde.

Indendørs er den afslappet og rolig, blot den får den nødvendige motion, kontakt og mentale udfordringer i løbet af dagen.

Racen er også meget velegnet til lydighed og agility.

Schapendoes er en hyrdehund og har derfor ingen tilbøjeligheder til at strejfe. Den er i bogstaveligste forstand en familiehund og meget glad for sine mennesker, og den er derfor ikke egnet til at være alene hjemme i mere end 5-6 timer om dagen.

Bjarne Mikkelsen og Lykke Kruse · Kystvej 6, Lundeborg · 5874 Hesselager
Tlf +45 21 13 17 10 · +45 21 41 15 23 · jungdoes@mail.dk
Senest opdateret: 10. oktober 2019